Η Mondelez International επιβεβαιώνει το στόχο του 2025 για μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από άκρο σε άκρο κατά 10%, σε σύγκριση με το 2018. Στόχος συνεπής με τις μειώσεις των εκπομπών που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.
Ο Dirk Van de Put, δηλώνει:
«Λαμβάνουμε την κλιματική αλλαγή πολύ σοβαρά λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στους ανθρώπους και στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της αξίας της δικής μας αλυσίδας. Η στρατηγική μας για βιώσιμα σνακ μας βάζει στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης προμήθειας συστατικών και συνεχίζει τη συμβολή μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών. Ο καθορισμός επιστημονικών στόχων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για περαιτέρω μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων, επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη».
Οι στόχοι βιωσιμότητας της Mondelēz International το 2025 εστιάζονται στην παραγωγή σνακ με λιγότερη ενέργεια, νερό και απόβλητα. Αυτοί οι στόχοι έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με ουσιαστικό τρόπο και βασίζονται σε μια επιστημονική προσέγγιση από άκρο σε άκρο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των απόλυτων εκπομπών CO2 από την κατασκευή και της αντιμετώπισης της αποψίλωσης σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού πρώτων υλών. Η επιστημονική προσέγγιση υπερβαίνει τις ιδιόκτητες δραστηριότητες της εταιρείας και περιλαμβάνει πλέον το αποτύπωμα άνθρακα από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων εκτός του άμεσου ελέγχου της εταιρείας, όπως εκμεταλλεύσεις που παράγουν πρώτες ύλες και την παραγωγή, χρήση και την απόρριψη υλικών συσκευασίας.